Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ !!


7 σχόλια:

Βοιωτικά είπε...

Εγώ πάλι γιατί έχω μια εντύπωση ότι αν η αποχή ήταν συνειδητή, δεν θα υπήρχε πανευρωπαική στροφή προς τα δεξιά;
και τέλοσπάντων αν το γεγονός ότι οι "συνειδητοί" πολίτες που αποδοκιμάζουν το πολιτικό σύστημα (λίγο ισοπεδωτικά είναι αλήθεια)έχει ως αποτέλεσμα να μετακινεί σύμπαν το σκηνικό ολίγον πιο συντηρητικά τότε ίσως πρέπει να το σκεφτούν

Σταυρούλα είπε...

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το σκίτσο και(με την άδειά σας)το πήρα και το έβαλα στη μπάρα του μπλογκ μου ως μήνυμα του "Κανένα".Είτε μας αρέσει είτε όχι το 50% δεν ψήφισε.Ας το λάβουν υπόψην αυτοί που πρέπει.

ANKYR είπε...

@ Βοιωτικά
Έχω την εντύπωση πως ένα μεγάλο ποσοστό της αποχής , ίσως το μεγαλύτερο , ήταν συνειδητή αποχή !
Έχω επίσης την αίσθηση πως στις επόμενες βουλευτικές θα ξαναδούμε το παλιό , και ίσως ακόμα χειρότερο , σενάριο πόλωσης !
Τότε , στη κρίσιμη αναμέτρηση , θα αποδειχθει πόσο " συνειδητή " ήταν η συνειδητή αποχή των ευρωεκλογών !

ANKYR είπε...

@ Σταυρούλα
Καλώς ήρθατε στο blog και καλά κάνατε και μου πήρατε το σκίτσο , αφού σας άρεσε , γ'αυτό τα κάνω !

cloudconnected_2009 είπε...

πήρα την άδεια από τη σημαία και χρησιμοποίησα σε post το σκίτσο... ωστόσο στο blog y μου άφησαν ένα σχόλιο που σας μεταδέρω εδώ και νομίζω θα βρείτε ενδιαφέρον... Καλό απόγευμα και ευχαριστώ :)

..."Μια γελοιογραφία που ενώ με τη πρώτη ματιά τα λέει όλα,προσωπικά πιστεύω ότι είναι εκτός πραγματικών συμπερασμάτων. Εξηγούμαι και πάλι: Ο Πολύφημος (της Οδύσσειας) ήταν φυσικά ον αλλαζονικό και λόγω του όγκου του και λόγω της καταγωγής του (γιος του Ποσειδώνα).΄Τον κόσμο δεν τον αντιλαμβανόταν στην πληρότητά του λόγω της μονοφθαλμίας του(κάτι σαν κομματόσκυλο ή βουλευτής).Παρ΄όλα αυτά φαίνεται να ζούσε σχετικά ήσυχα μια ποιμενική ζωή,με τα προβατάκια και τα τυράκια του. Την ήσυχη αυτή ζωή του πήγαν να διαταράξουν εισβολείς άγνωστοι προς αυτόν,οι οποίοι, κατά τα γραφέντα,αν και βλέποντας τα ίχνη των πατημάτων του(τεράστια) αδιαφόρησαν! Παραβίασαν την οικία του και κατασπατάλησαν το βιός του!Σε μερικές κοινωνίες (δεν θα τις έλεγα προηγμένες)ακόμη και σήμερα τέτοιες ενέργειες τιμωρούνται με το κόψιμο των χειρών ή ακόμη και τη θανάτωση! Είχαν δε σκοπό οι ευγενείς εισβολείς πολλά άλλα υπάρχοντά του να τα κλέψουν! Ο γίγαντας τιμώρησε με τον τρόπο που αυτός ήξερε τους εισβολείς και ο αρχηγός αυτών ήταν ο μόνος που είχε τη διαύγεια να βρει τρόπο σωτηρίας. Ως γνωστόν και παραβιάζω θήρες ανοικτές,ο ονομαστικός του προσδιορισμός σε σχετικό ερώτημα του γίγαντα ότι ονομάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήταν για να εκφράσει αγανάκτηση αλλά για να μην εισπράξει ονομαστικά την οργή του Πατέρα του Ποσειδώνα ή όποιου άλλου υπολόγιζε ο ήρωας ότι ευνοούσε τον Πολύφημο. Άλλωστε ο Οδυσσέας την λογική του Κανενός χρησιμοποιήσε με τον Δούρειο Ίππο για να καταλάβουν τελικά οι Έλληνες την Τροία!Όλοι είχαν φύγει...Κανείς θεωρητικά δεν είχε μείνει...Φυσικά και δεν χρησιμοποιήθηκε και εδώ η λογική του κανενός από αγανάκτηση.Από μπούχτισμα ναι.Από τη δεκαετή ανικανότητα να πάρουν την πόλη στα ίσα ναι. Έτσι βγάζω και εγώ το συμπέρασμα ότι ο σημερινός Έλληνας,αφού χρόνια ολόκληρα σήρεται από λάθος επιλογές σε λάθος επιλογές με αποτέλεσμα να νοιώθει όχι μόνο αδικημένος από τις πρακτικές των κομμάτων που επιλέγει αλλά και από την ψήφο που έριξε,αποφάσισε πλέον ότι άρει συνολικά την εμπιστοσύνη του στην εκλογική διαδικασία(παραμένοντας ΠΙΣΤΟΣ προφανώς στις λάθος επιλογές που θα έκανε αν προσερχόταν στην κάλπη ). Γίνεται ΚΑΝΕΙΣ άλλου τύπου και αφήνει κατά μέρος κάθε σκέψη για άλλη επιλογή που επιτέλους μπορεί έστω και για μια στιγμή να ανοίξει άλλους δρόμους,άλλες προοοπτικές,άλλες πιθανότητες. Απεκδίεται του δικαιώματος να βρωντοφωνάξει είμαι ο ΠΑΡΩΝ ΚΑΝΕΙΣ (έστω με τα λευκά)και απέχει αφήνωντας μετά την αποχή τα λαμόγια να προσετερίζονται κατά το δοκούν κομματικά ακόμη και αυτή του την ¨τιμωρία¨.Δηλώνει οργισμένος την ώρα που χαίρεται το μπάνιο του και δε σκέφτεται ότι την ίδια ώρα τα κάνει θάλασσα ακόμη μια φορά μεταθέτοντας ευθύνη της τάξης του 48%(αποχή) σε αυτούς που δεν θα ήθελε να τη διαχειριστούν. Εν κατακλείδι: Ο Ομηρικός Κανένας διασώθηκε και βρήκε την Ιθάκη του. Οι νεοέλληνες που προσδιορίζουμε ότι είναι οι σύγχρονοι Κανείς,ποτέ δεν θα μπορέσουν να βρουν,στο μεγάλο ποσοστό τους,ούτε καν τη δύναμη να χαράξουν δρόμο για την εύρεση της δικής τους Ιθάκης."


(το link είναι http://cloudconnected.pblogs.gr/2009/06/poios-tyflwse-ton-kyklwpa-o-kanenas-twn-eklogwn.html#c469824c2642342)

ANKYR είπε...

@ cloudconnected_2009

Καλώς ήρθατε στο blog ! Καλά κάνατε και χρησιμοποιήσατε σκίτσο μου και ακόμα καλύτερα που μου μεταφέρατε τα ενδιαφέροντα σχόλια !
Διαβάζοντας τα επιχειρήματα του σχολιαστή , κατάλαβα πως πολύ καλά έκανα και έδωσα τους ρόλους : α) του πολιτικού μας συστήματος στον Πολύφημο και β)του απέχοντα στις τελευταίες εκλογές στον Οδυσσέα !
Αλλαζονικό ( όγκος - καταγωγή ),μονόφθαλμο ( δεν αντιλαμβάνεται τον κόσμο στην πληρότητά του ), ζει ήσυχα με τα προβατάκια του ( οπαδοί ),τυράκια του ( μίζες ) , το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα , όπως ακριβώς ο Πολύφημος !
Έρχονται να διαταράξουν την ησυχία του οι εισβολείς ( απέχοντες ),οι οποίοι αμφισβητούν , προσβάλλουν την κυριαρχία του και το χειρότερο , τον αγνοούν !!
Ο ΚΑΝΕΝΑΣ θα βρίσκει πάντα την Ιθάκη του ! Θα αμφισβητεί , θα το παλεύει ( ορθόδοξα - ανορθόδοξα ) , θα περιφρονεί τις υπάρχουσες , δοκιμασμένες - αποτυχημένες επιλογές , θα ανατρέπει , αλλά τελικά θα καταλήγει στην Ιθάκη !

ANKYR είπε...

@ cloudconnected_2009

Ξέχασα κάτι προσωπικό στο προηγούμενο σχόλιό μου : εγώ ΨΗΦΙΣΑ !...